Doorgaan naar artikel

Anthuriums en oesterzwammen pakken Tuinbouwondernemersprijs

De Tuinbouwondernemersprijzen 2024 zijn op 6 maart gegaan naar anthuriumbedrijf Stolk Brothers en de circulaire ondernemers van de Oesterzwammerij.

Voor de algemene Tuinbouwondernemersprijs waren dit jaar alleen maar sierteeltbedrijven genomineerd. De broers David en Pieter Stolk uit Bergschenhoek hebben de jury weten te bekoren met de continuïteit van een vierde generatie familiebedrijf dat tegen het eeuwfeest aan zit en de moderniteit van kassen aangesloten op collectieve duurzame warmte, 100% biologische gewasbescherming en veenvrij telen.

Oesterzwammen op koffieprut

Erik Boele en Michiel de Ruiter werden in Aalsmeerderbrug winnaar van de themaprijs Circulair Ondernemen.Hun bedrijf Oesterzwammerij is een circulaire kwekerij in Bloemendaal en teelt oesterzwammen op gebruikt koffieprut, ingezameld bij bedrijven uit de buurt. Volgens de jury laat de Oesterzwammerij zien dat het bij circulair om een transitie en een andere manier van denken gaat: een meerwaarde halen uit reststromen en deze weer als grondstof te gebruiken voor hogere waarde. Oesterzwammerij is een reproduceerbaar, en daarmee schaalbaar initiatief.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin