Vollegrond

Nieuws

Productielocatie Hessing PlanetProof gecertificeerd

De productielocatie van Hessing Supervers in het Limburgse Belfeld voldoet als eerste van de drie locaties van Hessing aan de eisen van PlanetProof. De locaties Zwaagdijk en Helmond volgen hierna.

Met de certificering mag Hessing Supervers nu zijn vers gesneden groente met het PlanetProof-logo op de markt brengen, meldt Stichting Milieukeur (SMK). De groente die Hessing verwerkt, komt voor een groot deel uit Nederland, zoals koolsoorten, prei en peen. De telers voldoen aan de eisen van PlanetProof.

De groenten worden momenteel nog verwerkt in Belfeld, Zwaagdijk en Helmond. Vanaf 2023 produceert Hessing een groot deel van zijn producten op de nieuwe verwerkingslocatie op Greenport Venlo. De bouw van die locatie is in volle gang.

Jaarrond gesneden groenten

Om jaarrond gesneden groenten te kunnen leveren, haalt Hessing in de winter bloemkool, sla en rucola uit landen als Spanje en Italië. Ook daar gelden de eisen van PlanetProof. Met de certificering van de productielocaties van Hessing kunnen al deze gesneden groente met het keurmerk erop naar de winkel.

Voor het eerst gesneden groente

Marcel Heythuyzen, QA Specialist Food Safety & grondstoffen bij Hessing Supervers: “Om het keurmerk in de winkel te mogen gebruiken, dienen ook de productielocaties gecertificeerd te zijn. Dat is nu voor het eerst gelukt. We hebben hard gewerkt om energie, water, afval en reststromen goed in kaart te brengen en er flink op te besparen. Mooi is ook dat we nu overal gebruik maken van duurzame energie.”

Stefanie de Kool, manager plantaardige agroketens van PlanetProof vult aan: “We hadden al meer groente en fruit met het PlanetProof-keurmerk in de winkels, maar nog niet eerder op een groot assortiment gesneden groente. Deze stap biedt retailers en consumenten de mogelijkheid om ook voor panklaar een duurzame keuze te maken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.