Vollegrond

Nieuws

Al voor € 2 miljoen aan gps-apparatuur geroofd

Bij bedrijven die aangesloten zijn bij brancheorganisatie Cumela is in 2019 en 2020 tot nu toe in totaal voor € 2 miljoen aan gps-apparatuur geroofd.

Sinds 2019 volgt brancheorganisatie Cumela nauwlettend de diefstallen in de loonwerksector. Gerwin Otten, coördinator veiligheid buitengebied binnen Cumela: “Uit de gegevens die wij via onze leden verzamelen, blijkt dat in 2019 en 2020 bij ruim 40 agrarische loonbedrijven voor ruim € 2 miljoen aan schade is ontstaan. Stijgende verzekeringspremies zijn hierin niet meegenomen. De landelijke schadecijfers zijn nog veel groter, want diefstalcijfers van niet-leden of andere agrarische bedrijven zijn niet meegeteld.”

Zorgen over veiligheid

Cumela maakt zich grote zorgen over de veiligheid in het buitengebied. “Veel van onze leden en ondernemers hebben een familiebedrijf in het buitengebied en wonen bij het bedrijf. De diefstallen hebben daardoor een grote impact op het hele gezin. Je kunt je voorstellen hoe groot de schrik is als je honden vergiftigd zijn en de trekkers leeggehaald”, aldus Otten.

Cumela doet een appèl op de politiek om de veiligheid in het buitengebied weer te vergroten en de politie herkenbaar terug te brengen.

Lees ook: Check verzekering bij binnenhalen gps

Of registreer je om te kunnen reageren.