Doorgaan naar artikel

Drugssmokkel onder mom van groente en fruit

Foto: Canva premium

Foto: Canva

De Poolse en Spaanse politie hebben een internationale drugsbende opgerold die onder andere via Nederland drugs smokkelde in vrachtwagens met groente en fruit. Dat meldt Europol.

Bij het onderzoek zijn marihuana, amfetamine en cocaïne in beslag genomen met een totale straatwaarde van € 2.9 miljoen euro. Bij het onderzoek zijn 42 mensen aangehouden, waaronder de leiders van de criminele organisatie. Recent werden in Spanje en en Polen respectievelijk 14 en 6 arrestaties uitgevoerd. Er is voor ongeveer een half miljoen euro aan contanten in beslag genomen.

Aardappelen

Het onderzoek begon in april 2022 toen de Poolse politie een lading aardappelen onderschepte, waaronder 158 zakken marihuana waren verstopt. Bij het onderzoek bleek dat bij de illegale handel 3 ton marihuana was omgezet met een waarde van naar schatting € 30 miljoen.

De drugs werden vervoerd in vrachtwagens via Nederland en Duitsland. De drugsbende had nauwe banden met gewelddadige supportersgroepen van verschillende sportclubs, zo bleek bij het onderzoek.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin