Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate 2 mei: Witlof pakt goede prijzen

De prijzen voor witlof doen het op de veilingklokken in Nederland en België hebben sinds vorige week de weg omhoog gevonden.

De hele vorige week gebeurde er niet veel verheffends met de witlofnoteringen bij ZON fruit&vegetables, Belorta en REO. De meeste klokprijzen voor de uiteenlopende sorteringen bewogen zich rond de 70 cent en soms wat lager. Vrijdag ging dat al wat omhoog, met bijvoorbeeld een prijs van 1,11 euro voor Kort grof bij Belorta en 92 cent voor Kort grof 33 bij REO.

Die weg omhoog kreeg vanmorgen voor alle genoteerde sorteringen een mooi vervolg. Kort grof bij Belorta steeg door naar 1,27 euro. Kort midden bij ZON kwam ook een cent boven de euro uit, waar dat donderdag nog 78 cent was.

Begin april lagen de prijzen ook al eventjes op dit niveau. Voor betere klokprijzen moeten we terug naar september en oktober van vorig jaar.

Voor alle witlofprijzen voor de klok kunt u een eigen dashboard maken op www.gfactueel.nl/prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.