Vollegrond

Nieuws laatste update:11 mrt 2016

Lentagran mag nu ook als splittoepassing

Het Ctgb heeft het etiket van Lentagran uitgebreid met asperge (zaaibed en 1e jaars aanplant) en zaaiprei. Ook is een spilttoepassing voortaan toegelaten in een aantal koolgewassen, asperge en prei.

De uitbreiding van het etiket van Lentagran WP betreft meerdere gewassen, waaronder de vollegrondsgroenten asperge (zaaibed en 1e jaars aanplant onbedekte teelt), zaaiprei, suikermaïs en de onbedekte teelten van koolrabi en bosui.
De splittoepassing van Lentagran WP heeft een toelating gekregen in sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen (onbedekt), boerenkool, asperge (onbedekt), prei en schorseneer. Dat biedt ruimte om het middel in een lagere dosering wat vaker in te zetten. Naar verwachting zal dat maximaal twee keer zijn.

Overige toelatingen

Turex WG (baccilus thuringiensis) is voortaan toegelaten als insecticide in de teelten van wortel en knolgewassen (bedekt en onbedekt). Mission 200 SL (diquat) kreeg een toelating als herbicide in de teelt van aardbei.

Of registreer je om te kunnen reageren.