Vollegrond

Nieuws

E-learning moet (landbouw)verkeer veiliger maken

Met de lancering van de interactieve e-learning website www.land-bouwverkeer.nl hoopt Onderzoeksraad voor Veiligheid het (landbouw)verkeer veiliger te maken. Er gebeuren nog steeds te veel ernstige verkeersongevallen met landbouwvoertuigen.

Tjibbe Joustra heeft als voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid de interactieve e-learning website www.land-bouwverkeer.nl online gezet. De website wil leerlingen, werknemers en werkgevers in de agrarische sector uitdagen een bijdrage te leveren aan veiliger (landbouw)verkeer.

Opzet e-learning

De website www.land-bouwverkeer.nl is opgedeeld in de drie onderdelen: veiliger voertuig, veilige bestuurder en veilige omgeving. In meer dan 30 filmpjes krijgt de bezoeker uitleg over hoe je veiliger kunt rijden. Na elk filmpje kan de kennis getest worden door enkele vragen te beantwoorden. Het doel van deze vrij beschikbare e-learning is veilig gedrag op de openbare weg te bevorderen.

Sociale Partners

De e-learning is door CUMELA Nederland en haar sociale partners FNV, CNV en HZC ontwikkeld. Dit project is mogelijk gemaakt door financiering van het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Bekijk de website.

Of registreer je om te kunnen reageren.