Vollegrond

Nieuws

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Het programma Ortomec-oogstmachines is uitgebreid met een aantal nieuwe uitvoeringen. Ook is er een aantal aanpassingen doorgevoerd. Importeur Abemec, die het Italiaanse merk vertegenwoordigt, heeft de belangrijkste zaken op een rij gezet.

7700

De Ortomec 7700 is een nieuwe uitvoering op rupsen voor de oogst van gewassen die in de grond afgesneden worden als veldsla en kropsla. Het maaien van het gewas gaat met een heen en weer gaand mes (het Herbex-maaisysteem). De hoogte van het mes wordt traploos geregeld met twee tasterwielen in combinatie met een proportionele elektrische aansturing. De rupsen zijn 20 centimeter breed, bij een werkbreedte (breedte van het mes) van 150 centimeter. Het geheel wordt aangedreven met een Kohler-diesel van 25 pk, de bediening van de rijfuncties gaat met een joystick.

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Ortomec 7700 met heen en weer gaande maaibalk

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De rupsen zijn 20 centimeter breed

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De bediening van de rijfuncties gaat met een joystick

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De hoogte van het mes wordt traploos geregeld met twee tasterwielen

8200

De hydrostatisch aangedreven Ortomec 8200 staat op wielen (die allemaal worden aangedreven) voor de oogst van gewassen die net boven de grond afgemaaid moeten worden, als spinazie, rucola, babyleaf en kruiden. Dit gaat met een rondlopende lintzaag. De 8200 is 'Food Safe' uitgevoerd: onderdelen die met het product in aanraking kunnen komen –inclusief de onderkant van de machine- zijn uitgevoerd in roestvast staal. De aandrijving gaat met een Kubota van 37 pk. Maaibreedte tot 180 centimeter. De 8200 kan voor peterselie worden uitgevoerd met een unit die het product na het maaien plat op de opvoerband legt

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De Ortomec 8200 heeft een rondlopende lintzaag

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Onderdelen die met product in aanraking kunnen komen, zijn uitgevoerd in roestvast staal

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Peterselie maaien

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De gemaaide peterselie wordt plat op de opvoerband gelegd

8400

De Ortomec 8400 is vergelijkbaar met de 8200, alleen is de dieselmotor vervangen door een elektrische aandrijving (24 Volt, 1 kW, met 2 tractiebatterijen 240 Ah) Volgens Ortomec is de stroomvoorraad toereikend voor 10 uur werken. Corné Schrooyen van importeur Abemec is iets minder optimistisch, hij gaat uit van een bedrijfstijd van 6 uur.

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De 8400 in electro heeft twee batterijen van 240 Ah

9000

De Ortomec 9000 is een maaimachine voor het grotere werk in de open lucht, met rupsen van 25 centimeter breed (staal) of 30 centimeter breed (rubber). Met een lintzaag (tot centimeter 180 centimeter werkbreedte), en een platform van 4 x 4 meter (l x b). Onder andere uit te voeren met een huif en met een blaasinrichting voor de maai-unit voor het wegblazen van insecten en dergelijke. Aandrijving: 60 pk Kubota.

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

De Ortomec 9000 is een maaimachine voor het grotere werk

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Een blaasinrichting voor de maai-unit voor het wegblazen van insecten en dergelijke

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Detail blaasinrichting

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Rupsen, 25 centimeter breed (staal) of 30 centimeter breed (rubber)

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Platform van 4 x 4 meter

Cleaner 2

Speciaal voor de teelt van rucola is de Ortomec Cleaner 2: het is een compacte zelfrijder met een zuiginrichting waarmee na de eerste oogst alle op het resterende gewas achtergebleven ongerechtigheden worden opgezogen. De teelt ligt dan weer klaar voor hergroei en een volgende oogstbeurt.

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Cleaner 2

Selecta

De Selecta SL 170 is een schudtafel met heen en weer gaande zeefplaten die op elke Ortomec oogstmachine geplaatst kan worden voor de verwijdering van ongerechtigheden als zand, stukjes en vlimmen. De doorval is 16, 18 of 22 millimeter.

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Detail Selecta

Ortomec verfrist programma groentemaaiers

Selecta

Of registreer je om te kunnen reageren.