Vollegrond

Nieuws laatste update:20 mrt 2014

Eerste koolvlieg al gesignaleerd

Het koolvliegje op de foto is afgelopen dinsdag 18 maart gefotografeerd in winterbloemkool in Westkapelle in het uiterste puntje van Walcheren. Gemiddeld genomen meldt het insect zich rond 10 april.

'Echt vroeg', reageert adviseur Peter Rottier van toeleverancier CZAV. Toch staat hij er niet echt van te kijken. Door het uitblijven van winterweer en doordat op veel plekken waardplanten aan het groeien zijn (en vaak ook al in bloei staan) is ook de koolvlieg al actief. Rottier wijst met name op groenbemesters als bladrammenas en gele mosterd, die na onderploegen in het najaar de winter hebben overleefd. "Ideaal voor de overleving van insecten als de koolvlieg. Door de vochtige omstandigheden in de afgelopen maanden, vinden we ook al opvallend veel slakken."

Of registreer je om te kunnen reageren.