Vollegrond

Nieuws

'Proef'veld valt in de smaak

Het proefveld Greenery Innovation Experience van The Greenery blijkt in een behoefte te voorzien. Het heeft als thema ‘innovatie op smaak en gezondheid’.

Op vrijdag 5 oktober bezochten 50 genodigden het proefveld Greenery Innovation Experience bij Greenery-teler Carlo de Jongh in Prinsenbeek. Alle gewassen in het proefveld onderscheiden zich op smaak van de reguliere rassen. Er staan rassen peen, slasoorten, babyleaf en spitskool. “Een accent op smaak is nieuw voor de vollegrond. Wij wilden testen welke mogelijkheden er zijn met smaak en bekijken of het met sturing mogelijk is om de consument jaarrond een beter smakend product te bieden”, zegt Nanne van Baar, Productmanager Vollegrond.

In overleg met zaadbedrijven worden reeds een aantal jaren rassenproeven uitgevoerd op het proefveld. Doel daarbij is nieuwe rassen op praktijkschaal te testen waarbij wordt gekeken naar kwaliteit, smaak en uniformiteit. Tijdens de Greenery Innovation Experience voerden de aanwezigen een smaaktest uit waarbij de rassen uit het proefveld werden vergeleken met reguliere rassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.