Vollegrond

Foto & video 1 reactie

Bloemkooloogst in Westkapelle

Bart Dekker oogst bloemkool in het Zeeuwse Westkapelle. Sommige bloemkolen waren aangetast en hadden smient- of vorstschade. Het resultaat van de oogst mag er zijn: verse bloemkolen in de schappen. Foto's: Anton Dingemanse.

Foto

 • De bloemkolen op het land.

  De bloemkolen op het land.

 • Droogkrimpscheur in de bodem. De haarwortels van de bloemkoolplanten zijn hier te zien. Dergelijke scheuren zijn minder erg dan ze lijken. Zwaardere grond laat dit vlugger zien maar bevat nog voldoende vocht en geeft wel meer lucht in de bodem.

  Droogkrimpscheur in de bodem. De haarwortels van de bloemkoolplanten zijn hier te zien. Dergelijke scheuren zijn minder erg dan ze lijken. Zwaardere grond laat dit vlugger zien maar bevat nog voldoende vocht en geeft wel meer lucht in de bodem.

 • Smientschade. De tweede rij bladeren is aangevreten, de eerste rij zat onder de sneeuw. Door inspanning van Dekker zijn de smienten niet toegekomen aan de groeipunt zodat de kool nog gelegenheid had zich te ontwikkelen.

  Smientschade. De tweede rij bladeren is aangevreten, de eerste rij zat onder de sneeuw. Door inspanning van Dekker zijn de smienten niet toegekomen aan de groeipunt zodat de kool nog gelegenheid had zich te ontwikkelen.

 • Stengelrot, een onbekend fenomeen voor Dekker. De ontwikkeling van de kool is niet bemoeilijkt, omdat de cambiumlaag niet is aangetast.

  Stengelrot, een onbekend fenomeen voor Dekker. De ontwikkeling van de kool is niet bemoeilijkt, omdat de cambiumlaag niet is aangetast.

 • Stengelrot.

  Stengelrot.

 • Stengelrot.

  Stengelrot.

 • Er waren ook plekken met vorstschade.

  Er waren ook plekken met vorstschade.

 • De oogst in volle gang.

  De oogst in volle gang.

 • Bloemkolen op de band.

  Bloemkolen op de band.

 • Het krat in.

  Het krat in.

 • Dekker's bloemkolen in de winkel

  Dekker's bloemkolen in de winkel

Redactie GFActueel

Eén reactie

 • no-profile-image

  DEKKER

  Leuk en leerzaam om te zien!
  leuke foto's

Of registreer je om te kunnen reageren.