Doorgaan naar artikel

Markt: Supers stuwen bloemkoolprijs België

In Venlo liepen de bloemkoolprijzen bij de ZON-veiling vrijdag op naar circa € 2, maar in België was dat niet de top van dagprijs.

Daar liepen gangbare sorteringen zonder veel moeite op naar € 3,50. Een exceptioneel hoge prijs voor bloemkool. En eigenlijk een prijs die kopers afschrikt, laat veiling REO weten. Zelf was de veiling verbaast over de prijsontwikkeling.

Franse kool al duurder

REO veilt Franse en Belgische bloemkool. Voor de Franse bloemkool werden al vorige week hogere prijzen betaald tot € 2, maar daar was begin deze week voor de Belgische bloemkool nog niet veel van te merken. Vrijdag ging de prijs hard omhoog en dat heeft deels te maken met een schaarser aanbod, maar woensdag was de aanvoer kleiner dan vrijdag, laat de veiling weten. Het waren supermarktketens als Colruyt die aan voldoende bloemkool voor acties moest komen voor haar winkels. Dat zal geld kosten, omdat ze voor lagere prijzen in de winkels liggen.

Artikel gaat verder onder de tweet.

Acties en middenprijs

Ook in Nederland hebben supermarkten acties met bloemkool. Regionale winkelketens als Hoogvliet en Poiesz hebben actieprijzen voor Hollandse bloemkool van rond de euro.

De Belgische middenprijs in week 24 bedroeg € 0,71. Dat was al opgelopen ten opzichte van week 23 (€ 0,59).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin