Vollegrond

Achtergrond

Bejo komt met zaadversterkende B-Mox technologie

Om planten een betere start te geven heeft Bejo het zaadverrijkingsmiddel B-Mox ontwikkeld. De technologie maakt onder andere gebruik van primingstechnieken en nutriënten die aan het zaad worden meegegeven. Daardoor wordt de groei in het vroegste stadium gestimuleerd en de plant wordt robuuster.

Tijdens de hele groeiperiode laten planten na de B-Mox behandeling een verbeterde stresstolerantie en algehele gezondheid zien als gevolg van een beter ontwikkeld wortelstelsel, aldus Bejo. De toepassing betekent minder bedrijfsrisico, en biedt mogelijkheden de inzet van gewasbeschermingsmiddelen te beperken.

De technologie worden tot nu toe toegepast in wortel (peen) en in wortelpeterselie. Deze beide gewassen geven een duidelijke reactie, door een makkelijker en gelijkmatiger ontwikkeling gedurende de groeiperiode. Een 15 procent hogere opbrengst in gewassen is geen uitzondering, wordt aangegeven.

De formule is onder andere getest in landen met koudere klimaatomstandigheden. De verwachting is dat B-Mox onder deze omstandigheden de grootste impact heeft, omdat het zorgt voor sterke zaailingen in het koudere vroege seizoen. De komende jaren gaat Bejo B-Mox verder ontwikkelen en ook testen onder warmere klimaatomstandigheden en in gewassen als ui en rode biet. De techniek wordt in diverse Europese landen in productieteelten toegepast. Tijdens de open dagen in september in Warmenhuizen zal Bejo ook resultaten van de B-Mox techniek tonen.

Foto

  • Wortelpeterselie: Links met, rechts zonder B-Mox (Foto: Bejo)

    Wortelpeterselie: Links met, rechts zonder B-Mox (Foto: Bejo)

Of registreer je om te kunnen reageren.