Doorgaan naar artikel

Chinese kool wacht op handelsmissie

De markt voor Chinese kool heeft momenteel geen pieken of dalen. “We wachten op de handelsmissie voor Chinese kool”, grapt een teler, verwijzend naar de Chinese handelsmissie die premier Rutte onlangs met een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven ondernam, met als doel om potentiële handelspartners te vinden.

Een andere teler bevestigt het tot nu toe wat lauwe marktklimaat. “Met prijzen van rond 30 cent houdt het bij ZON fruit & vegetables nu wel zo’n beetje op, met ‘pieken’ naar 35 cent. Meestal zitten we rond deze tijd gemiddeld op die 35 cent voor kolen van 800 gram in houten kratten, maar waarom we dat nu niet halen weet ik niet.” Ook een teler met een ander afzetkanaal noteert prijzen van rond die 30 cent.



Het beeld bij The Greenery is vergelijkbaar met sinds vorige week woensdag prijzen tussen 28 en 30 cent voor kolen van 800 gram in houten kratten. “De markt is momenteel stabiel, zonder uitschieters in de vraag of in de prijs.” Opvallend bij ZON is nog de iets hogere prijs die betaald wordt voor de zwaardere sortering van 1.100 gram per kool. Die varieerde de afgelopen anderhalve week tussen 33 en 42 cent. Voor de vraag naar die sortering zijn met name snijderijen verantwoordelijk.



De hoeveelheid Chinese kool die in de bewaring terecht is gekomen, lijkt ten opzichte van vorig jaar weinig veranderd, is de algemene inschatting. Telers maken gezien de huidige prijsontwikkeling echter geen haast om partijen af te zetten, ook niet omdat de kwaliteit van de kool op dit moment uitstekend is. Richting Kerstmis zal de prijs naar verwachting wel aantrekken, want traditioneel neemt dan ook de vraag naar Chinese kool toe.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin