Home

Nieuws

Den Haag teruggefloten in bijstandtraject tuinbouw

De gemeente Den Haag was te streng voor een werkloze die werk in tuinbouw niet vasthield.

De Rechtbank Den Haag stelt dat een inwoner uit die plaats ten onrechte een maand geen bijstand kreeg voor niet functioneren als inpakker van groente. De gemeente Den Haag bood de inwoner een werktraject aan als inpakker, maar het bedrijf wilde niet verder met deze persoon. De gemeente oordeelde dat dit kwam door onvoldoende inzet, initiatief en betrokkenheid bij het werk. Na een aantal maanden in 2019 moest hij nog altijd worden aangestuurd.

Negatief gedrag niet aangetoond

De inwoner van Den Haag ging tegen de boete van één maand bijstandinhouding in beroep en werd door de rechter in het gelijk gesteld. De rechter oordeelt dat niet voldoende is aangetoond dat de inpakker geen interesse had, of initiatief nam.

De man claimt dat hij rugklachten had en daarom uit het traject was gestapt. Het negatieve gedrag van de inpakker is niet aangetoond in het dossier van de bijstandsdienst of door getuigen, stelt de rechter. De gemeente Den Haag moet daardoor zijn ingehouden bijstand alsnog uitkeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.