Home

Nieuws

Local2Local breidt netwerk uit

De korteketenbeweging Local2Local gaat een samenwerking aan met het Gelderse Oregional.

Met de samenwerking wordt het netwerk van het in 2014 opgerichte Local2Local verder uitgebreid en zullen de producten van Oregional ook beschikbaar zijn in de webshop. Oregional is de eerste partner in Gelderland en Local2Local is daarmee nu actief in 9 regio’s.

Gebiedscoöperatie en samenwerkingsverband

Oregional is een gebiedscoöperatie en samenwerkingsverband tussen boeren en tuinders in de regio Arnhem, Nijmegen en de Achterhoek. Sinds 2010 leveren zij streekproducten aan restaurants, hotels en zorginstellingen. De coöperatie zet zich in voor verschillende projecten voor een duurzame voedselketen in de regio.

Samenwerking met flitsbezorger Gorillas

Local2Local verzorgt de levering van verse producten en zorgt voor samenwerking met boerencollectieven in de regio’s. Vorig jaar maakte het initiatief al bekend dat het een samenwerking aan gaat met flitsbezorger Gorillas om hiermee producten van 400 telers en boeren te leveren in Amsterdam. Naast de Local2Local-producenten in de regio Utrecht en West-Betuwe zijn inmiddels ruim 230 boeren en telers van Groenehart Coöperatie, Vereniging Flevofood, Boeren van Amstel, ProeVkantoor (Noord-Holland), Oregional in Gelderland, Dapper Texel en Stichting Noordzeevis IJmuiden aangesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.