Home

Nieuws

Franse fruithandel wil naar de beurs

De Franse groothandel in voornamelijk exotische groente en fruit Omer-Decugis & Cie heeft een notering aangevraagd aan de groeibeurs van Euronext in Parijs.

Het al uit 1850 stammende bedrijf verhandelde vorig jaar 102.000 ton en draaide daarmee een omzet van € 119,7 miljoen. Daarvan komt driekwart uit Frankrijk en de rest van elders uit Europa.

Omer-Decugis heeft zijn hoofdvestiging op de Parijse groothandelsmarkt Rungis. Het bedrijf handelt vooral in bananen, ananas, avocado’s en mango’s. In 2019 is ook een handelaar in appels en peren ingelijfd. De meeste producten worden verkocht onder een merknaam, maar Omer-Decugis levert ook voor eigen merken van supermarkten. De omzet lag vorig jaar 6,6% hoger dan in 2019 en is in het eerste kwartaal met 11,3% gestegen. “De winstgevendheid is sterk toegenomen door een hogere productiviteit en een rigoureus kostenbeheer”, aldus het beursprospectus. Op basis van die groei wordt voor 2025 een omzet voorzien van € 230 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.