Home

Nieuws

Steunpakket mkb: € 500 miljoen compensatie gasprijs

Het kabinet trekt € 500 miljoen uit om mkb-bedrijven te compenseren voor de hoge gasprijzen.

Het is onderdeel van een pakket van € 3,2 miljard euro aan steunmaatregelen voor burgers en bedrijven. Het geld komt bovenop de € 500 miljoen die het kabinet al eerder vrijmaakte voor bedrijven en burgers.

Staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius van Economische Zaken maakte het pakket bekend na de ministerraad. Het gaat “voor een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik” om ongeveer 400 euro, via verlaging van de energiebelasting. Wat de route is voor steun aan mkb-bedrijven was vrijdagmiddag nog niet bekend. Of ook de bedrijven in een warmtenet steun krijgen via de regeling is niet bekend.

Groentenplanten vernietigd

Glastuinbouw Nederland laat weten dat verlaging van de energiebelasting glastuinbouwbedrijven in ieder geval niet voldoende zal helpen. Het probleem van de bedrijven verschilt onderling sterk. Glastuinbouw Nederland ziet dat een aantal groentebedrijven nu al de kas leeg laat en planten afbesteld. Zelfs weet de brancheorganisatie van partijen jonge groenteplanten die vernietigd worden.

Het kabinet had onlangs op aandringen van de Tweede Kamer toegezegd te zullen kijken naar maatregelen om de verwachte hogere kosten door de stijgende gasprijzen te beperken. Die rijzen de afgelopen tijd de pan uit door internationale ontwikkelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.