Home

Nieuws

Nederland kan Spanje achterhalen in EU-handel

Nederland loopt in op Spanje als marktleider in totale EU-handel voor groente en fruit.

Spanje en Nederland zijn samen goed voor meer dan de helft van de Europese handel in groente en fruit (tussen landen). Beide landen hebben een grote positie, waarbij Nederland met € 7,4 miljard aan handelswaarde Spanje lijkt in te halen (€ 7,6 miljard). Over de eerste vijf maanden groeide de Europese handel van Nederlandse bedrijven met 4%, dat is duidelijk harder dan Spanje (1%).

Marktleider op onderdelen

Nederland is al marktleider in de EU als het gaat om onderdelen van de totale handel in groente en fruit. Zo is Nederland de grootste in handel in fruit in de EU, maar ook in verwerkte groente en fruit, tropisch fruit en sappen. Spanje heeft de koppositie in Europese handel in groente en citrusfruit.

Interne handel EU groeit

De interne handel over de eerste vijf maanden dit jaar in de EU groeide 2% voor verse groente en 6% voor vers fruit (zonder citrus en tropisch fruit).

Of registreer je om te kunnen reageren.