Home

Nieuws

Geen extra visa personeel Britse tuinbouw

De Britse regering zal geen extra visa afgeven voor de agrarische sector en voedingsindustrie.

In plaats van de immigratieregels te versoepelen, vertellen de ministers van de regering aan Britse bedrijven dat ze de loon- en arbeidsvoorwaarden moeten verbeteren in de hoop in eigen land personeel te werven. Dat meldt BBC: Een regeringswoordvoerder heeft de omroep verteld dat bedrijven moeten investeren in hun personeel en de lonen en voorwaarden verbeteren en moeten overstappen naar een hoogbetaalde, hoogopgeleide economie.

Bedrijven zijn vroegtijdig gewaarschuwd dat ze moesten afstappen van goedkope arbeidsbronnen en konden overstappen op een hooggekwalificeerde, hoogbetaalde economie. Daar hoort het aanbieden van opleidingen, loopbaanopties, loonsverhogingen en investeringen bij.

Vorige week introduceerde de regering visa voor vrachtwagenchauffeurs en de pluimveesector, maar de varkenssector, vleesverwerking en andere ook tuinbouwgerelateerde bedrijven hadden gehoopt op een visumregeling op maat voor hun bedrijfstakken.

Zelfvoorzieningsgraad daalt

In Engeland is een grote publiekscampagne opgezet om de zelfvoorzieningsgraad van de Britse land- en tuinbouw niet onder 60% te laten dalen. Dat dreigt te gebeuren door de arbeidstekorten. Zo’n 54.000 Britten stuurden een brief met die oproep om daarmee een boodschap van de Britse boerenbond NFU te ondersteunen.

Of registreer je om te kunnen reageren.