Home

Nieuws

Vertify nieuwe naam proeftuin en demokwekerij

Vanaf 1 januari 2021 gaan Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland verder onder de nieuwe naam Vertify.

Vertify staat voor groen en staat symbool voor de verdere vergroening van de sector waaraan Proeftuin Vertify haar steentje wil bijdragen. Verder staat Vertify voor het verifiëren van onderzoekshypotheses. Met de nieuwe naam wil het onderzoekscentrum het bedrijf ook duidelijker positioneren.

We Explore, we Explain

De naamswijziging vormt aanleiding tot een nieuw bedrijfslogo en de lancering van een gloednieuwe website: www.vertify.nl. Met de nieuwe kernspreuk Explore&Xplain wil Vertify het streven benadrukken om niet alleen de resultaten uit hun onderzoek vast te stellen, maar ook uitkomsten te duiden. “Onze achtergrond in onderzoek en kennisoverdracht helpt om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en vergroening”, geeft Johan Kos als directeur van Vertify aan.

Onze missie is het delen en verklaren van kennis en innovaties

Johan Kos, directeur van Vertify

“Deze nieuwe naam en uitstraling maakt duidelijk wie we zijn en wat we doen. Onze missie is het delen en verklaren van kennis en innovaties. Met onze onderzoeken bedienen we bedrijven, telers en andere belanghebbenden. En onze ambities reiken verder dan de grenzen van Nederland. We zoeken samenwerking met landen zoals China, Vietnam en Colombia.”

Over Vertify

De onderzoekscentra die nu verder gaan onder de naam Vertify zijn al meer dan 40 jaar de belangrijkste onderzoekscentra voor de land- en tuinbouw op het gebied van praktijkonderzoek. Vertify heeft locaties in Zwaagdijk, de Wieringermeer, Naaldwijk en Honselersdijk en meer dan 100 uitvoeringslocaties in Nederland en België. Naast het uitvoeren van proeven faciliteert Vertify ook bijeenkomsten, open dagen en demonstraties.

Of registreer je om te kunnen reageren.