Home

Nieuws

Handel buiten Duitse code rood, congres getroffen

De handel valt buiten de Duitse en Belgische code rood voor Zuid-Holland, bezoekers van congressen niet.

Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur geeft België code rood af voor zowel Zuid-Holland als Noord-Holland vanwege oplopende besmettingen met Covid-19. In Duitsland gaat de maatregel voor beide provincies direct in. Het vrachtverkeer blijft uitgezonderd van reisrestricties van of naar België en Duitsland. Dat stelt Transport en Logistiek Nederland (TLN). Ook GroentenFruit Huis verwijst naar deze melding van de transportkoepel.

Code rood betekent dat er een formeel reisverbod geldt voor alle toeristische of ‘niet-essentiële’ reizen naar Duitsland en België. Het goederenvervoer is wél essentieel, dus kan ook na vrijdagmiddag gewoon van en naar België en Duitsland rijden, zo stelt TLN.

Congres getroffen

Volgende week is het Duitse Obst und Gemüse Kongress. De code rood is een probleem voor de bezoekers uit beide provincies, laten de organisatoren weten. Het grootste Nederlandse cluster van de teelt en handel is in beide provincies gevestigd. De bezoekers moeten waarschijnlijk via een digitale verbinding deelnemen.

‘Business as usual’

Greenyard, met vestingen in Zuid-Holland en België, laat ook weten dat code rood niets hoeft te betekenen voor de handel van de groep bedrijven. “Tussen de bedrijven zijn al voorzorgsmaatregelen sinds de uitbraak in Italië. Die blijft gehandhaafd, ook voor de chauffeurs. Voor de productstroom is het business als usual”, zo laat een woordvoerder weten.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.