Home

Nieuws

Asperge- en aardbeienoogst Duitsland fors lager

Zowel de asperge- als de aardbeienoogst in Duitsland valt flink lager uit als gevolg van de coronacrisis.

De aspergeoogst in Duitsland had afgelopen seizoen te lijden onder het gebrek aan arbeidskracht als gevolg van de coronacrisis. Dat meldt het Statistische Bundesamt (Destatis). De oogst lag volgens de statistici met 106.400 ton 14% onder het gemiddelde van de voorafgaande jaren. Het oogstareaal was 5% kleiner dan in 2019 en wordt becijferd op 21.900 hectare.

25% minder aardbeien

Door de coronacrisis is ook de aardbeienoogst lager; 13% onder het volume van vorig jaar. Dat komt erop neer dat 99.000 ton werd geplukt. Het gemiddelde van de voorafgaande zes jaar is 132.800 ton. Ten opzichte van dat cijfer is dus sprake van een daling van ruim 25%.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.