Home

Nieuws

Noord-Hollandse explosie van stalletjes langs de weg

Van nul naar meer dan 15.000 leden, binnen veertien dagen. Dat overkwam de Facebookpagina West-Friese Verkoop stalletjes langs de weg.

Peter de Rooij startte in 2017 met de Facebookpagina West-Friese Verkoop stalletjes langs de weg. Zo’n 350 verkooppunten van stalletjes langs de weg werden in categorieën in kaart gebracht in Google Maps en zijn te vinden op verkoopstalletjes.nl. Inmiddels is het gebied uitgebreid naar Noord-Holland Noord. “Alles boven het IJ wordt geplaatst, maar we proberen wel het bij het ‘stalletje bij het schuurtje’ te laten”, geeft De Rooij aan.

Vraag naar stalletjes

Toen de lock-down werd aangekondigd bedacht De Rooij dat hij die pagina nog had. “Ik plaatste de link in de Coronahulpgroep, naar aanleiding van een aantal oproepen waar gevraagd werd naar verkoopstalletjes langs de weg, en het liep storm! Er meldden zich vele ondernemers die verkopen aan huis. Niet alleen groenten, fruit en bloemen, maar ook vlees en zuivel.”

Samenwerkingsverbanden

Door het diverse aanbod in de groep zijn er ook andere samenwerkingen ontstaan. Zo kopen veel horecabedrijven zoals cateraars en restaurants, die maaltijden bereiden voor thuis, nu hun verse producten in bij de aanbieders in de groep. “Ook die ondernemers melden zich aan, maar die plaatsen we niet”, stelt De Rooij op de website van Greenport Noord-Holland Noord.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.