Doorgaan naar artikel

Doorreis Polen door Duitsland hoogst onzeker

LTO Nederland maakt zich grote zorgen over het Duitse inreisverbod aan de Poolse grens.

Volgens de laatste informatie van LTO Nederland is de doorreis van Oost-Europeanen via Duitsland naar Nederland sinds gisteren 17:00 uur niet meer mogelijk. Dat heeft grote consequenties voor de Nederlandse tuinbouw, stelt LTO.

Ambassade in Berlijn

LTO Nederland baseert zich op informatie van de Nederlandse Ambassade in Berlijn, zegt Hans Koehorst van LTO. Uit die informatie wordt opgemaakt dat het voor Oost-Europeanen sinds woensdag 25 maart 17:00 uur niet meer mogelijk is om vanuit die landen de Duitse grens te passeren. Oost-Europeanen die toen al in Duitsland waren, kunnen wel doorreizen naar Nederland, want de Duits-Nederlandse grens is nog steeds open.

Nieuwe informatie

Deze meest recente informatie wijkt af van het antwoord van het Bundesinnenministerium dat Groenten&Fruit gistermiddag kreeg. Uit het antwoord van een medewerkster bleek toen dat doorreizen nog wel toegestaan zou zijn.

Helderheid over mogelijkheden

Bij Otto Work Force in Venray zijn volgens directeur Frank van Gool vandaag (donderdag 26 maart) nog wel Poolse medewerkers gearriveerd. Of deze mensen wellicht gisteren voor 17:00 uur al in Duitsland waren, kon hij niet met zekerheid zeggen. Hij hoopt aan het einde van de middag helderheid te hebben over de precieze mogelijkheden voor Poolse arbeidsmigranten om naar hun Nederlandse werkgever te reizen. Nu lijkt de reis door de lucht de enige mogelijkheid. Dat was eerder al het geval voor Roemenen en Bulgaren.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin