Home

Nieuws

Start-up Botany Group kijkt ‘hightech’ naar zaad

Innoveins Seed Solutions heeft een slim camerasysteem in de markt gezet, dat met hightech in zaad kan ‘kijken’.

Door met hightech camerasysteem in zaad te kunnen ‘kijken’, kan Innoveins Seed Solutions de kwaliteit van het zaad voorspellen voordat het de grond ingaat. Door de hoge aanschafkosten van een dergelijk systeem zijn er in Nederland maar een paar van deze systemen in gebruik. De start-up houdt zich als onderdeel van de Botany Group bezig met het coaten, primen en de karakterisering van zaden voor de land- en tuinbouw en de gewasbeschermings- en zaadindustrie in het bijzonder.

Eerste bewoner Brightworks

Innoveins Seed solutions trok op 16 december als eerste bewoner in op Brightworks, het nieuwe campusgebouw van Brightlands Campus Greenport Venlo. Niels Peeters en Peter Korsten zetten daartoe op woensdag 16 december hun handtekening onder het contract.

Verhuizing Botany

Het apparaat van Innoveins Seed Solutions staat nu nog op de Botany locatie in Meterik, maar het hele bedrijf – inclusief de machine – verhuist medio mei naar Brightlands Campus Greenport Venlo. Niels Peeters: “Op deze campus, waar alles draait om agrifood, zitten we midden in ons netwerk: tussen de zaadbedrijven, telers en agrarische productontwikkelaars. Daar zijn wij het best op onze plek.”

Bundeling krachten

Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, is blij met de komst van het bedrijf. “Innoveins Seed Solutions biedt met dit innovatieve systeem mooie kansen voor de bedrijven en onderzoeksinstellingen die al op de campus gehuisvest zijn en voor de regionale zaadindustrie. Zo bundelen we krachten en versterken we de samenwerking op en rondom de campus.”

Of registreer je om te kunnen reageren.