Home

Nieuws

Verdubbeling diefstalclaims agrarische bedrijven

Grote verzekeraars hebben dit jaar bijna een verdubbeling van het aantal schadeclaims van agrarische bedrijven ontvangen. Dat meldt Radio 1.

Bij verzekeraars Cumela Verzekeringen, Univé en Interpolis zijn dit jaar al 146 diefstalclaims binnengekomen. In augustus van 2018 waren dit er 87. Dit is bijna een verdubbeling. Het gaat vooral om gps-systemen. In 2017 waren er 54 gps-diefstallen en in 2016 waren het er 32. Dealers van gps-apparatuur denken dat veel gestolen spullen naar Oost-Europa verdwijnen, meldt Radio 1.

In Brabant vonden dit jaar de meeste diefstallen plaats, zo’n 97. Hierna volgen Zeeland (38), Limburg (36), Groningen (34) en Gelderland (27). In Utrecht zijn geen diefstallen gemeld. In de overige provincies waren er minder dan 10 meldingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.