Home

Nieuws

CAO-bepaling reiskosten geldt ook voor uitzendkracht

De Rechtbank Rotterdam verplicht een uitzendbureau reiskostenvergoeding te betalen aan een uitzendkracht in de glastuinbouw.

De regeling die een uitzendbureau had getroffen met een uitzendkracht kon geen standhouden omdat die regeling nadelig is ten opzichte van de CAO Glastuinbouw. De uitzendkracht eiste met terugwerkende kracht € 1.454,70 aan gederfde reiskostenvergoeding van het uitzendbureau. Hij werkte vanaf 2014 op een bedrijf in Berkel en Rodenrijs.

Fietsafstand

De uitzendkracht woonde 9,7 kilometer fietsafstand van zijn werk. In de overeenkomst stond dat boven de 10 kilometer fietsafstand een vergoeding verschuldigd was. Over de berekening van de afstand in fietskilometers ging deze zaak. De rechter oordeelt dat de bepaling in de COA Glastuinbouw van toepassing is. De interpretatie van fietsafstand in de getroffen regeling is nadelig voor de uitzendkracht en benadeelt deze ten opzichte van de CAO Glastuinbouw. Daarom heeft de rechtbank de afspraak nietig verklaard. De uitzendkracht krijgt met terugwerkende kracht € 1.454,70 aan reiskostenvergoeding uitbetaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.