Home

Nieuws

Wietcongres tijdens Green Tech

Het wietcongres Cannabis Capital Convention krijgt volgende maand een plek bij de beurs Green Tech.

Op de tuinbouwtechnologiebeurs is ook een speciaal paviljoen voor de groeiende medicinale markt voor cannabis. Volgens initiatiefnemer Michael Kraland biedt bijvoorbeeld het verwerken van wiet in drankjes grote investeringskansen. Het zijn nu nog vooral bedrijven uit Canada en de VS die bezig zijn met dit soort producten. Hiermee zijn al vele miljarden dollars gemoeid. In Europa gaat alles door wetgeving nog niet zo makkelijk, maar ook hier wordt aan de weg getimmerd.

Beleggerscongres

Een van de sprekers is de Nederlander Marc Lakmaaker, bestuurder bij wereldspeler Aurora Cannabis. Vorig jaar trok de eerste editie van het beleggerscongres in het EYE Filmmuseum bijna 400 beleggers, producenten en marktdeskundigen. Kraland rekent nu op een bredere interesse. De Cannabis Capital Convention vindt plaats in RAI Amsterdam op 11 juni. De internationale GreenTech-beurs start ook op 11 juni en is te bezoeken tot en met 13 juni. Die beurs trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.