Doorgaan naar artikel

‘Zonder beurzen drogen we op’

Foto: Messe Berlin GmbH premium

Foto: Messe Berlin GmbH

Wie nooit een beurs bezoekt raakt achterop en zou weleens te zelfvoldaan kunnen raken.

Vorige week Fruit Logistica in Berlijn, volgende week Horticontact in Gorinchem. Straks weer de Greentech in Amsterdam. Zo ongeveer de 3 beurzen waar alle tuinders er toch wel minstens ééntje van zou moeten bezoeken om te kunnen zeggen dat ze bij zijn?

Nieuwe producten

Ik was zelf vorige week in Berlijn en heb na terugkeer misschien eigenlijk eerder het gevoel dat ik toch nog net niet helemaal bij ben. Want het is wel heel veel wat er zich daar voor je ogen ontrolt. Nog een nieuwe appel en nog een nieuw tomaatje. Hoeveel sorteermachines en verpakkingsapparaten kunnen er nog bij?

Op je al zere voeten stap je nog weer een nieuwe hal in en daar ontvouwt zich nog weer een heel ander tuinbouwuniversum waarin alleen maar Italiaans gesproken wordt. Nadat je al was opgevallen hoeveel Oost-Europese dames langbenig op hoge hakken rondstappen.

Er mag toch eigenlijk geen tuinder zijn die nog nooit in Berlijn is geweest?

Nederlanders onder elkaar

Er wordt ook wel eens een beetje lacherig gedaan over al die Nederlanders die naar Berlijn afreizen om daar met elkaar te gaan koffiedrinken en borrelen in de Nederlandse hal. Maar laat dat zo zijn, er komen dan toch altijd genoeg belangstellenden van over de grens die Hollandse hal in.

Laten we eerlijk zijn: er mag toch eigenlijk inderdaad geen tuinder zijn die nog nooit in Berlijn is geweest? Al was het maar om te zien dat we in ons kleine landje niet de enige zijn die kunnen telen. Noch de enige die nieuwe dingen kunnen verzinnen.

Wij als exportland

En daarna napraten, landgenoten onder elkaar in Gorinchem. En vooruit, dan een paar maandjes later nog eens een keer in eigen hoofdstad rondkuieren tussen dat internationale publiek waarvan wij het als exportnatie van moeten hebben.

Vul de poll in in

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin