Home

Nieuws

CapSeal-app herkent nagemaakte middelen

Om telers en distributeurs te helpen bij het onderscheiden van namaakproducten van originele gewasbeschermingsmiddelen en zaden van Bayer, heeft Bayer de CapSeal-app ontwikkeld.

Elke CapSeal bevat een unieke QR-code. Met de CapSeal-app kan de QR-code gescand worden en volgt een controle aan de hand van een database of deze scan ook de originele QR-code weergeeft die hoort bij het authentieke product van Bayer. Indien de authenticiteit van de QR-code niet met zekerheid kan worden bevestigd, krijgt de gebruiker de waarschuwing dat het bij betreffende product mogelijk om een namaakproduct gaat en de vraag om hierover contact op te nemen met Bayer.

Meer illegale middelen

De handel in illegale gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden neemt volgens Bayer in een persbericht ook in Europa toe. Deze middelen voldoen niet altijd aan de eisen rond kwaliteit, veiligheid, milieu en volksgezondheid. Volgens de meest recente informatie bedraagt de illegale handel momenteel bijna 14% van de totale Europese marktwaarde voor gewasbeschermingsmiddelen. Dit is op basis van de hoeveelheid onderschepte handelswaar. Dat kan betekenen dat het in werkelijkheid om veel meer illegale handel gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.