Home

Nieuws laatste update:16 aug 2018

Gemeente Westland houdt bouw Polenhotel tegen

Een tweede Polenhotel in Maasdijk komt er niet. Een spoedvergadering van de Westlandse gemeenteraad zet bouwplannen in de ijskast.

Om dat besluit te kunnen nemen moesten de raadsleden van de gemeente Westland terugkeren van vakantie. Waarom een dergelijke haast en waarom de vergadering achter gesloten deuren plaatsvond, maakt de gemeente vrijdag 17 augustus bekend.

In de gemeente Westland staan al twee zogenoemde Polenhotels. De eerste werd meer dan 10 jaar geleden al gerealiseerd in een al sinds de bouw leegstaand kantoorpand in Wateringen. Niet lang daarna volgde een tweede pand op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk.

Minder Polen, meer andere buitenlandse werknemers

De term Polenhotel moet overigens steeds minder letterlijk worden genomen. Volgens in de tuinbouw actieve uitzendbureaus is het percentage in de tuinbouw werkende arbeidsmigranten dat uit Polen komt de laatste paar jaar gedaald van 90% naar 60%.

In de Westlandse kassen werken naar schatting zo’n 6.000 buitenlandse werknemers, bijna allemaal op uitzendbasis. De uitzendbureaus die voor de huisvesting van de arbeidsmigranten moeten zorgen, vinden ruimte in de twee Polenhotels, maar ook nog vaak in leegstaande tuindershuizen en in huurpanden in het Westland en in omliggende steden Rotterdam en Den Haag.

Of registreer je om te kunnen reageren.