Home

Nieuws 1 reactie

AH kropsla met salmonella besmet

Albert Heijn heeft besloten alle kropsla uit de schappen te halen vanwege een besmetting met salomonella.

In de AH kropsla is door de supermarkt zelf salmonella aangetroffen. Een onafhankelijk laboratorium dat in opdracht van AH tests doet, gaf op 9 augustus een ongunstig resultaat door van onderzoek op sla die al op 2 augustus is bemonsterd.

“Dit is voor ons aanleiding geweest om maatregelen te treffen door de AH Kropsla uit de winkel te halen en onze klanten te informeren”, aldus een woordvoerder. Het gaat om sla afkomstig van 1 teler, maar “omdat we op het gebied van voedselveiligheid geen enkel risico nemen, worden alle kroppen sla vernietigd’.

Niet opeten maar terugbrengen

Klanten wordt verzocht de sla niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen. Terugroepacties vanwege salmonella zijn in Nederland zeldzaam. Eerder dit jaar waarschuwde de NVWA voor Franse kiemgroente waarin de bacterie was aangetroffen.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het is toch wonderlijk dat een supermarktketen gedwongen wordt sla (of een ander vers product) terug te halen omdat je er mogelijk pips van wordt terwijl sigaretten waar je bewezen korter van leeft gewoon verkocht mogen blijven worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.