Home

Nieuws

NVWA waarschuwt voor salmonella Franse kiemgroente

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) heeft vorige week 13 andere landen gewaarschuwd voor salmonella in Franse kiemgroente.

Dat blijkt uit een melding in het Europese meldsysteem RASFF. Nederland heeft de melding gedaan nadat het betroffen bedrijf eigen testonderzoeken had overlegd aan de voedselautoriteiten. De monstername was daar bijna twee weken vóór gedaan, waardoor de partij al van de markt is verdwenen. Opgegeten door eindklanten, zo is de verwachting.

Melding Infosan

De partij, of producten van het teeltbedrijf, zijn gedistribueerd naar in totaal 14 landen, waaronder ook landen buiten de EU: Libanon, Saudi Arabië en Jordanië. Daartoe is ook Infosan genotificeerd, het internationaal opererende voedselagentschap van de wereldhandelsorganisatie WTO.

Het gaat volgens Nederland om een serieus voedselrisico.

Of registreer je om te kunnen reageren.