Home

Nieuws

Tuinbouwgemeentes: maximum aantal Polen per wijk

Tuinbouwgemeentes Maasdriel, Zuidplas, Zaltbommel en Tiel gaan het aantal Poolse en Roemeense arbeiders in wijken beperken.

De gemeenten willen zo woonwijken leefbaar houden. Het is een reactie op de weerstand van buurtbewoners na geluidsoverlast en straten vol met auto’s met Oost-Europese kentekens.

Dat schrijft dagblad Trouw. In Tiel is het aantal Oost-Europeanen hard gegroeid, waardoor nu bijna 10% van de bevolking van deze nationaliteit is. In de regio waar Tiel ligt, wonen veel arbeidsmigranten, onder meer vanwege het seizoenswerk in de fruitteelt en de kassen.

4 arbeidsmigranten per huis

Het gemeentebestuur wil nu vastleggen dat er maximaal 4 arbeidsmigranten per huis mogen wonen. Ook moet er een maximum komen per straat aan onderverhuurde huizen aan Polen. Daarvoor bestaan in steden al regels voor studentenhuisvesting, om ‘verkamering’ van woningen aan banden te leggen.

Werkgevers kopen vaak goedkope huizen op om er hun Oost-Europese werknemers te huisvesten. Door overbewoning ontstaan vaak ongewenste situaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.