Home

Nieuws

Koekoekspolder houdt grondprijs € 20 tot € 25

Gemeente Kampen houdt de grondprijzen stabiel op € 20 tot € 25 voor grond in het glastuinbouwgebied Koekoekspolder.

Daarmee is de waardestijging die elders zichtbaar is voor tuingrond niet doorberekend in de grondprijs in Kampen, blijkt uit de nota Grondprijzen 2018 van de gemeente. Volgens een woordvoerder is de grondprijs gebaseerd op een taxatie die jaarlijks wordt uitgevoerd. Uit die taxatie – waarbij ook gekeken is naar andere teeltgebieden – bleek geen reden voor prijsstijging. De gemeente laat weten dat voor de helft van de percelen in Koekoekspolder nu gesprekken lopen met tuinders. “Na enkele goede jaren hebben de telers weer vet op de botten om uit te breiden. Dat zie je nu gebeuren.”

Foto: Ton van der Scheer
Foto: Ton van der Scheer

Duurzaamheid

De Koekoekspolder is een tuinbouwgebied in IJsselmuiden, gemeente Kampen. Koekoekspolder ligt in de provincie Overijssel. Voor het gebied wordt gesproken over een tweede aardwarmtebron naast die bij komkommerbedrijf Vahl aan de Hartogsweg. De huidige bedrijven in de Koekoekspolder omvatten circa 100 hectare aan glasoppervlak en daarnaast is er nog 100 hectare uitbreidingsruimte beschikbaar, met kavels van 1 tot 18 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.