Home

Nieuws

Nieuwe toelatingen en uitbreiding diverse etiketten

Het Ctgb heeft insecticide Sivanot Prime toegelaten in een groot aantal gewassen. Isonet T kreeg een toelating tegen Tuta absoluta en van Previcur Energy, Karate Zeon en Prolectus werden de etiketten uitgebreid.

Het insecticide Sivanot Prime van Bayer CropScience kreeg een toelating tegen onder andere zuigende insecten, zoals bladluizen, wittevlieg, cicaden, wantsen en trips. De toelating geldt voor de volgende consumptiegewassen: appel, peer, aardbei (zowel in de grondgebonden als de niet grondgebonden bedekte teelt), druif (onbedekte teelt), framboos (niet grondgebonden bedekte teelt), sla (Lactuca spp.)(onbedekte teelt), courgette (niet grondgebonden bedekte teelt), komkommer (niet grondgebonden bedekte teelt), watermeloen (niet grondgebonden bedekte teelt), vruchtgroenten van Solanaceae (niet grondgebonden bedekte teelt).

Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Toelating Isonet T

Na het afronden van de zienswijzeprocedure is het insectenbestrijdingsmiddel Isonet T van CBC (Europe) Ltd toegelaten voor professioneel gebruik ter bestrijding van de tomatenmineermot (Tuta absoluta) door de verspreiding van feromonen via automatische dispensers toegelaten in de bedekte teelt van paprika, tomaten en aubergines.

Uitbreiding Precicur Energy

Het fungicide Previcur Energy van Bayer CropScience kreeg een uitbreiding van de toelating voor professioneel gebruik voor de witloftrekteelt en de teelt van vruchtgroenten van Curcurbitaceae – niet-eetbare schil (bedekte substraatteelt).

Uitbreiding Karate Zeon

Het etiket van het insecticide Karate Zeon van Syngenta Crop Protection werd uitgebreid met de gewassen witlof (pennenteelt), sla (Lactuca spp – onbedekte teelt), spinazie-achtigen (onbedekte teelt), peulgroenten m.u.v. erwten zonder peul (onbedekte teelt), Chinese kool (onbedekte teelt), radijs-achtigen (onbedekte teelt), knolraap (onbedekte teelt), koolraap (onbedekte teelt), aardpeer (onbedekte teelt), zoete aardappel (onbedekte teelt), rode biet (onbedekte teelt), knolselderij (onbedekte teelt), schorseneer (onbedekte teelt), mierikswortel (onbedekte teelt), bosuien (onbedekte teelt), knoflook, asperge (na oogst, neerwaarts spuiten, onbedekte teelt), bleekselderij (onbedekte teelt), knolvenkel (onbedekte teelt), prei en suikermais.

Uitbreiding Prolectus

Het fungicide Prolectus van Sumitomo Chemical Agro Europe S.A.S. kreeg een uitbreiding voor professioneel gebruik in de onbedekte teelt van aardbei ter bestrijding van Botrytis.

Of registreer je om te kunnen reageren.