Home

Nieuws

Hoog energieverbruik? Verplicht besparingen melden

Volgend jaar komt er een verplichte rapportage van energiebesparingsmaatregelen

Bedrijven met een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 kuub gas moeten verplicht energiebesparende maatregelen nemen, die zich binnen 5 jaar terugverdienen. De verplichting komt voort uit het Activiteitenbesluit. De gemeente of provincie ziet hierop toe.

Met koelcellen komt een bedrijf snel boven de grens voor de rapportageplicht rond energiebesparing. - Foto: Groenten & Fruit
Met koelcellen komt een bedrijf snel boven de grens voor de rapportageplicht rond energiebesparing. - Foto: Groenten & Fruit

Rapportageplicht per 1 juli 2019

Vanaf 1 juli 2019 geldt de rapportageplicht. De ondernemer is verplicht via het e-loket door te geven welke energiebesparende maatregelen hij heeft genomen. Voor de agrarische sector is een lijst opgesteld met erkende maatregelen. De ondernemer mag hier vanaf wijken maar moet dan wel een minimaal vergelijkbare energiebesparing aantonen. Vergeet bij deze investeringen de mogelijke subsidieregelingen niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.