Home

Nieuws

Plantenhandelaar Royal Lemkes wint Tuinbouwprijs

Royal Lemkes uit Bleiswijk mag zich winnaar noemen van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018.

Dat is woensdagmiddag 10 januari bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouwsector op de Keukenhof in Lisse.

Opnieuw grijpt daarmee een groenteteeltbedrijf naast de prijs. Het grootschalige biologische groentebedrijf (70 hectare) De Lepelaar uit Sint Maarten was één van de genomineerden. In 2014 won voor het laatst een groentebedrijf de prijs. Toen mocht paprikabedrijf 4Evergreen zich een jaar lang ambassadeur noemen van de tuinbouw. In 2012 won Enza Zaden de prijs.

Handelshuis Royal Lemkes mag zich nu een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen.

Jury beloont Royal Lemkes voor duurzaam ondernemen

Royal Lemkes ontving de prestigieuze ondernemersprijs voor durf, doorzettingsvermogen en duurzaam ondernemen.

De eerdere overhandiging van de nominatie voor de Tuinbouwondernemersprijs aan Royal Lemkes. Van links naar rechts: Michiel van Veen, directeur operations Royal Lemkes, MIchiel de Haan, managing director Royal Lemkes en Nico Koomen, voorzitter Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. - Foto: Tuinbouw Ondernemersprijs
De eerdere overhandiging van de nominatie voor de Tuinbouwondernemersprijs aan Royal Lemkes. Van links naar rechts: Michiel van Veen, directeur operations Royal Lemkes, MIchiel de Haan, managing director Royal Lemkes en Nico Koomen, voorzitter Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. - Foto: Tuinbouw Ondernemersprijs

Het bedrijf onderscheidt zich op gebied van duurzaamheid en benadering van klanten en personeel, blijkt uit het juryrapport: ‘De ondernemers nemen initiatief en tonen hun verantwoordelijkheid voor veel projecten die het bedrijf en de keten duurzamer maken. Royal Lemkes stimuleert het clusteren van groepsvervoer per regio waardoor minder vervoersbewegingen ontstaan. Royal Lemkes gaat duurzame relaties aan met hun leveranciers en klanten. Daarnaast beperkt het bedrijf haar eigen footprint en levert opgewerkte zonne-energie aan het personeel. Uniek is het personeelsbeleid, waarbij het uitgangspunt is dat zij en hun omgeving centraal staan. Vanuit die positie kan het bedrijf samen met haar medewerkers zorgen voor haar klanten. Royal Lemkes heeft een goed samengesteld managementteam, met ieder een eigen expertise. Het bedrijf heeft een sterke bedrijfsidentiteit en is daarmee een voorbeeldfunctie voor de sector’, vindt de jury.

Of registreer je om te kunnen reageren.