Home

Nieuws

Geen claim Aldi na valpartij over groente

Aldi is niet aansprakelijk voor een valpartij in de winkel door een gladde vloer met groenteresten.

Dat oordeelt de Rechtbank Den Haag. Het is algemeen bekend dat een vloer van supermarkten niet altijd vrij zijn van groente- of fruitresten, waardoor niet afzonderlijk voor gladde vloeren hoeft worden gewaarschuwd. Dat stelt de rechtbank in een zaak van een voormalige medewerker tegen Aldi.

Geen arbeidsongeval

De vrouw gleed uit na werktijd op een vloerdeel waar ze even te voren de resten van een pot erwtjes had opgedweild. De rechter oordeelt dat het niet gaat om een arbeidsongeval. Voor een claim van € 2.500 ziet de rechter ook geen aanleiding.

Gebrekkige opstal

De oud-medewerkster stelde dat door handelen van Aldi een gevaarzettende situatie was ontstaan die tot schade heeft geleid. Voor de rechter stond nog de vraag over op Aldi een gebrekkige opstal in de winkels hanteert, maar volgens de rechter kunnen klanten weten dat in een supermarkt op de vloer groenteresten kunnen liggen. Extra waarschuwingen voor klanten of personeel is daarmee niet nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.