Home

Nieuws

Fraude groente-inkoop op Curaçao

Een supermarkt op Curaçao heeft fraude ontdekt bij de levering van groente en heeft daarvoor een eigen medewerker ontslagen.

De rechtbank op het eiland stelt dat voldoende is komen vast te staan dat met behulp van de medewerker jarenlang veel te veel is betaald voor de groenten.

De relatief kleine kwekerij op het eiland kon bij nader inzien nooit die hoeveelheden leveren waarvoor is betaald. Dat kwam aan het licht na vergelijking tussen winkels op het eiland en tussen de grootte van 2 kwekerijen op Curaçao.

Na het stopzetten van de leveringen is de inkoop bij andere partijen maar licht gestegen, terwijl maandelijks meer dan € 30.000 Antilliaanse guldens werd overgemaakt naar de leverancier.

Fraude met facturen staat los van huidige schaarste

De rechter oordeelt op basis van deze gegevens dat de medewerker heeft meegewerkt aan de fraude door facturen stelselmatig niet in te scannen en te tekenen voor controle bij ontvangst. De medewerker klaagde het ontslag aan en stelt dat hij heeft gehandeld volgens procedures van de winkel. Volgens de rechter is de fraude echter voldoende aangetoond.

De zaak speelde in 2017 en staat los van de huidige krapte bij groente- en fruitinkoop door de handelsstop met Venezuela.

Of registreer je om te kunnen reageren.