Home

Nieuws

Kamp wil BO Akkerbouw helpen bij oplossing AVV

Minister van Economische Zaken Henk Kamp wil de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw helpen bij het innen van onderzoeksgeld.

De methode van machtigen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vindt geen doorgang vanwege de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Juridische restricties

Kamp wil samen kijken naar andere manieren, zegt directeur van BO Akkerbouw Matthé Elema na recent overleg over de kwestie. “Hij wil ons helpen ons programma tot uitvoering te brengen, maar is gebonden aan juridische kaders”, legt Elema uit.

“Die juridische restricties, waar wij wat anders over denken, gaat hij ons in een brief nog toelichten. Daarnaast kijkt hij mee naar geschikte, concrete manieren om de algemeen verbindend verklaring (AVV) tot uitvoering te brengen. Dat is heel positief. Hij straalt uit dat hij dit belangrijk vindt en we gaan zo snel mogelijk om tafel om samen verder te komen”, zegt de directeur van BO Akkerbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.