Home

Nieuws

Fusie AB Brabant en AB Werkt

AB Werkt en AB Brabant zijn per 13 juli gefuseerd. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam AB Werkt Zuid-Nederland.

Door de fusie ontstaat een coöperatie die actief is in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. De nieuwe coöperatie telt 4.800 leden en heeft een omzet van € 110 miljoen. AB Zuid-Nederland heeft in totaal negen kantoren. De interne organisatie bestaat uit 125 mensen.

Sterkere coöperatie

Directeur Jack Janssen van de nieuwe organisatie AB Werkt Zuid-Nederland noemt de fusie een logische stap. “We kunnen synergievoordelen behalen door een aangesloten werkgebied en schaalgrootte. De samenwerking biedt ons kansen om stappen te zetten op het gebied van de verdere professionalisering van onze dienstverlening en onze backoffice, zoals onze automatisering.”

Competenties en vaardigheden

Ankie Wijnen wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van AB Werkt. Wijnen vindt het belangrijk dat AB Werkt in de komende jaren een goede invulling blijft geven aan bedrijfsverzorging, waar beide coöperaties ooit voor zijn opgericht. Verder zal AB verder moeten inspelen op ontwikkelingen zoals automatisering, want dat vereist nieuwe competenties en vaardigheden van medewerkers. Ook de voortschrijdende schaalvergroting vraagt om een ander soort personeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.