Home

Nieuws

Geen financiële ondersteuning meer na noodweer Brabant

Bedrijven die vorig jaar getroffen zijn door de extreme hagelbuien in Oost-Brabant zitten niet meer in financiële problemen.

Geen van de 140 bedrijven in Oost-Brabant die door het extreme weer in juni 2016 uitstel van aflossing kregen, maken hier nog gebruik van. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Grootschalig zonnestroomproject

Hij reageert hiermee op de motie van SP en ChristenUnie die de regering vroeg om ervoor te zorgen dat gezonde bedrijven niet failliet zouden gaan door de natuurramp. In reactie op het voorstel van CDA om bij herstel van de daken een koppeling te maken met het plaatsen van zonnepanelen en saneren van asbestdaken, meldt Van Dam dat vanuit de provincie Noord-Brabant een aanvraag loopt om in het door hagelschade getroffen gebied een grootschalig zonnestroomproject te ondersteunen via de SDE+-regeling. Het Ministerie van Economische Zaken heeft meegedacht en geadviseerd over de business-case.

€ 500 miljoen schade

Door het noodweer in Oost-Brabant en Midden-Limburg werd voor ongeveer een € 500 miljoen schade aangericht. Dat drukte de resultaten bij schadeverzekeraars, meldt het Verbond van Verzekeraars donderdag in zijn jaarverslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.