Home

Nieuws

‘Wet Werk en Zekerheid vergroot woonprobleem Polen’

Huisvestingsproblemen in het Westland zijn vergroot sinds de Wet Werk en Zekerheid.

Dat stelt Jan Willem van der Meer, regiomanager bij uitzendbureau NL jobs. Het bureau heeft dagelijks circa 3.000 arbeidsmigranten aan het werk.

Geen baanzekerheid

Volgens Van der Meer kiezen minder migranten ervoor om een woning te bemachtigen, omdat ze geen baanzekerheid hebben. “De arbeidsmigrant kreeg niet meer zekerheid. Althans niet de bedoelde baanzekerheid, maar wel de zekerheid dat hij binnen twee jaar weer op straat staat om de transitievergoeding te vermijden.”

Hierdoor komt een hele carrousel op gang, stelt de regiomanager in een inspreektekst voor de Westlandse gemeenteraad. “De arbeidsmigrant weet niet of zijn volgende baan in het Westland is of in Limburg. Hij vertrouwt daarom voor zijn huisvesting op het uitzendbureau of werkgever.”

Hotel Westland

NL jobs huisvest 1.000 mensen die in het Westland werkzaam zijn, waarvan 400 buiten het Westland. “Zonder Hotel Westland, dat we sinds 1 januari in ons bezit hebben, zou dit aantal nog hoger zijn.”

Of registreer je om te kunnen reageren.