Home

Nieuws

300 verzoeken voor ministerie voedsel en landschap

LTO Nederland heeft 300 verzoeken voor een ministerie van voedsel en landschap verzameld. Die worden dinsdag 11 april overgedragen aan de partijen die over de kabinetsformatie onderhandelen.

Fruitteler en LTO Noord-bestuurder Wessel van Olst uit het Gelderse Ressen overhandigt op het Binnenhof een pakket met de brieven die pleiten voor ‘meer boerenverstand’ in Den Haag en voor de invoering van een nieuw ministerie van voedsel en landschap.

Aanbevelingsbrief

LTO Nederland heeft afgelopen twee weken boeren en tuinders opgeroepen om een ‘aanbevelingsbrief’ voor een minister van voedsel en landschap te schrijven. Want met hun agrarische ervaring weten zij als beste waar een minister van voedsel en landschap aan moet voldoen, of waar hij of zij mee aan de slag moet, aldus LTO.

"Voedsel, gezondheid, landschap, leefbaarheid en economie raken ons allemaal. Boeren en tuinders dragen daar dagelijks aan bij. Daarom vind ik dat er een minister van voedsel en landschap moet komen", zo motiveerde Van Olst zijn oproep.

‘Een goede koppeling tussen onderzoek, praktijk en beleid ontbreekt’

LTO Nederland pleit al enige tijd voor de terugkeer van een eigen ministerie van voedsel en landschap. Onder meer vanwege het grote belang dat de agrarische sector speelt op bijvoorbeeld economisch gebied en de bijdrage van boeren en tuinders aan een leefbaar landelijk gebied.

Marc Calon, voorzitter LTO Nederland: “Een goede koppeling tussen onderzoek, praktijk en beleid ontbreekt. Daarom willen wij een ministerie waarin dit weer wordt samengebracht. De actie van onze leden laat zien dat hier ook op het boerenerf dringend behoefte aan is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.