Home

Nieuws

Prijswinnend Greenco: inkopers tonen zich gretig

Telers en personeel van Greenco hebben de Tomato Inspiration Award 2017 gewonnen voor hun belangrijke bijdrage aan de tomatensector.

Greenco werd met name geroemd voor het groot maken van de kleine snackgroente. Twaalf jaar geleden startte Greenco met Tommies.

In de nachtclub van Puro Skybar in Berlijn – met adembenemend uitzicht op de binnenstad van Berlijn – nam Greenco-grondlegger Jos van Mil donderdag de prijs in ontvangst. Greenco werd gekozen uit een lijst van vijf bedrijven, waaronder het Brits/Nederlandse Thanet Earth. De verkiezing is een publieksstemming.

Waardering na lastig jaar

Volgens Van Mil kan de verkiezing het bedrijf meer bekendheid opleveren. Ook is het een mooie waardering van collega’s voor het lastige jaar 2016, waarin de Greenco-locatie in Someren werd vernietigd door reuzenhagel. Op de Fruit Logistica ervaart Van Mil veel belangstelling van retailers. Zo zou een grote Duitse supermarktketen de snacktomaat wel in al haar vestigingen willen, maar dat is niet in te vullen. Ook in Nederland is met een grote retailer overeen gekomen een aantal vernieuwingen in het assortiment door te voeren.

Ontwikkeling in Nederland

Van Mil ziet dat in Nederland de supermarkten naar elkaar kijken en vooral Albert Heijn dit jaar veel doorontwikkeld in het AGF-assortiment. "Anderen kunnen daarmee niet achterblijven", aldus Van Mil.

Of registreer je om te kunnen reageren.