Home

Nieuws

Intercedente uit tuinbouw beste van Nederland

De Poolse Ela Timar van tuinbouwuitzendbureau Interactief is verkozen tot Intercedente van het Jaar.

Timar liet concurrenten van de grote uitzendketens als Unique, Tempo team en Randstad achter zich. De prijswinnende intercedente kwam zestien jaar geleden als 20-jarige vanuit Polen naar Nederland om appels te plukken. Ze leerde zichzelf Nederlands en kon een jaar later al aan de slag in de uitzendwereld.

Bij de Interactief groep in Berkel en Rodenrijs is ze voornamelijk bezig met het vinden van personeel voor tuinders. “Aan de ene kant moet ik daarbij altijd mijn mannetje staan en aan de andere kant ben ik ook sensitief en empathisch”, schetst ze zelf in haar video als kandidaat voor de door trainingsbureau Artra georganiseerde verkiezing.

Enorme vraag

Timar wordt dagelijks geconfronteerd met de enorme vraag naar medewerkers in de tuinbouw: “De tuinbouw maakt een enorme technologische vooruitgang door. De vraag naar goed personeel is dan ook nog nooit zo hoog geweest. Ik adviseer deze bedrijven hoe zij het beste personeel kunnen aantrekken én behouden, bijvoorbeeld door het bieden van een goed salaris en bonussen. We boeken met dit arbeidsmanagementadvies enorm goed resultaat in de sector.”

Of registreer je om te kunnen reageren.