Home

Nieuws

Groente met spelden erin uit schappen gehaald

Supermarktketen Vomar heeft onder meer witlof en mini-komkommers uit de schappen gehaald, nadat er spelden in waren aangetroffen.

Vandalen hebben in verschillende etenswaren bij een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam spelden gestopt, waarschuwen het bedrijf en de NVWA dinsdag. Consumenten worden opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Vandalisme

Het gaat om 13 producten, waaronder verpakte witlof, mini-komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel en een pakket groentesoep. De complete lijst is te zien op de website van de NVWA. De inspectiedienst heeft na een eerste onderzoek vastgesteld dat het om vandalisme moet gaan. Afgelopen weekend werd in een emmer cherrytomaten bij een Belgische Lidl-winkel een zakje landbouwgif aangetroffen. Dat onderzoek wijst ook op vandalisme. NVWA is bij dat onderzoek niet betrokken.

Aangifte

De producten zijn uit de schappen gehaald bij Vomar. “We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart”, aldus Vomar. Het gaat om het filiaal Rozenhof aan de Czaar Peterstraat in Zaandam.

Of registreer je om te kunnen reageren.