Home

Nieuws

Productiewaarde Agri en Food gestegen

De productiewaarde van de topsector Agri en Food is in 2016 gestegen. Dit meldt statistiekbureau CBS op basis van nieuwe cijfers over de topsectoren.

Het aandeel van de productiewaarde in Agri en Food in Nederland steeg van 6,3% naar 6,5%. Ook de toegevoegde waarde die de topsector levert, steeg van € 17.266 miljoen in 2015 naar € 19.303 miljoen in 2016. Dit is respectievelijk van 2,8% naar 3,1% van de totale toegevoegde waarde van de Nederlandse economie. Het aantal werkzame personen bleef gelijk op 2,7% van het totale aantal in Nederland.

Tuinbouw en uitgangsmaterialen

In de topsector Tuinbouw en uitgangsmaterialen is de toegevoegde waarde en het aantal werkzame personen als aandeel van totaal Nederland gelijk gebleven. De toegevoegde waarde bleef 1,6% en het aantal werkzame personen bedraagt 1,4%. Hoewel de totale productiewaarde is toegenomen van € 17.707 miljoen naar € 17.815, is er een afname in het aandeel in de totale productiewaarde in Nederland, van 1,4% naar 1,3%.

Het kabinet heeft in 2011 9 sectoren aangewezen die toonaangevend zijn voor de Nederlandse economie. De cijfers over deze topsectoren worden ieder jaar samengesteld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.